Cocho
Rediseño de los principales utensilios de asar y servir el famoso cochinillo asado segoviano: la bandeja y el perol del caldo.
Colaboración con Juan Carlos Martín, alfarero artesano de Fresno de Cantespino y fabricante de las piezas, y Cándido López, gerente y hostelero de Mesón Cándido, el restaurante de cochinillo asado segoviano por excelencia, situado en la famosa Plaza del Azoguejo.
Las piezas mantienen el mismo material y proceso de producción que sus antecesoras, proponiendo mayor ligereza, optimización en el horno y un asado más jugoso.
El proyecto une diseño, gastronomía y artesanía, implicando a tres profesionales, uno de cada rama, y sus recursos al servicio de la innovación, artesanía local y gastronomía tradicional de Segovia.
Redesign of the main roasting and serving utensils used for the famous Segovian roast suckling pig: the tray and the stockpot.
This project was developed in collaboration with Juan Carlos Martín, artisan potter from Fresno de Cantespino and manufacturer of the pieces, alongside Cándido López, manager and host of Mesón Cándido, the most popular Segovian restaurant for suckling pig, located in the well-known Plaza del Azoguejo.
The pieces maintain the same material and production process as their predecessors, proposing a greater sense of lightness, an optimization in the oven, as well as a juicier roast.
The project combines design, gastronomy and crafts, involving three professionals, one per discipline, and their resources at the service of innovation, crafts and traditional Segovian cuisine.